درباره مرکز

 
شهر یزد همچون سایر شهرهای سراسر کشور و دنیا با چالش­هایی دست و پنجه نرم می­کند. ارتقاء یزد به شهری سالم­تر، زیباتر و پررونق­تر از اهمیت فراوانی برخوردار است. اندیشیدن به چگونگی ایجاد تغییرات بنیادین و بهبود در زیرساخت­های مختلف این شهر و تعیین استراتژی­های کلان به این منظور، می­بایست در تمامی ارگان­های مستقر در شهر صورت پذیرد.
شهرداری یزد به عنوان بزرگترین متولی اداره ی امور شهر، با داشتن مجموعه ای عظیم و متخصص از امکانات و نیروی انسانی، توانایی بی بدیلی در تسهیل توسعه دانش و فناوری­های کاربردی دارد. با حضور شهرداری در عرصه نوآوری و فناوری­های کاربردی با کمک فعالیت­های پژوهشی انجام شده در دانشگاه­ها و امکانات موجود در صنعت، بسیاری از نیازهای شهرداری در حوزه­های شهری با بهره­برداری از فناوری­های بومی مرتفع خواهد شد.
مرکز خلاقیت و نوآوری شهرداری با هدف توسعه خلاقیت و نوآوری جهت نیل به یزد نوآور راه اندازی شده است. این مرکز برآن است تا در قدم اول به احصای نیازهای فناورانه شهر و شهرداری و تعریف برنامه­های در راستای جذب ایده­های نوآوربپردازد. سپس در مرحله بعد با ایجاد ساختاری منسجم به منظور همکاری تیم­های ایده­پرداز و بهره ­برداران به منظور ارتقاء سطح رفاه، امکانات و خدمات شهری با استفاده از محصولات حوزه نوآوری حاصل از این همکاری، رسالت اصلی خویش را به جا آورد. از سیاست های اصلی این مرکز ایجاد یک مکانیزم چابک و کارا به منظور شتابدهی تیم­های نوپا در حوزه­های مختلف شهری است که با هدف تبدیل ایده­های نو در این حوزه­ها به محصول و کسب و کارهایی مفید و سودآور ایجاد شده­اند. برنامه فعلی مرکز در کوتاه مدت جهت استقرار سیستم مدیریت نوآوری، پیاده سازی چرخه نوآوری که شامل چهار ذیل است می باشد:
1. مسأله یابی: در این گام، کلیه مسائل و مشکلات موجود در حوزه مدیریت شهری و شهرداری، از درگاه حوزه های مختلف سازمانی و شهروندان، شناسایی و تدقیق می گردد.
2. ایده پردازی: با توجه به این مسائل شناسایی شده، این گام به دنبال یافتن ارائه راه حل و پاسخ هایی برای مشکلات و مسائل است که می تواند از درگاه خلاقیت و رویدادهای مختلف انجام گردد.
3. شتاب دهندگی: بدیهی است ایده هایی که دارای قابلیت و پتانسیل مناسب باشند، به منظور تبدیل شدن به یک خدمت یا محصول نوآورانه، نیاز به پرورش و مراحل شتاب دهی دارند. در این زمینه، با استفاده از ظرفیت مالی شهرداری یا شتاب دهنده های خصوصی که به همکاری گرفته می شوند، ایده ها پرورش یافته و مراحل رشد و تکامل خود را طی می کنند تا بتوانند متناسب با نیازها و مسائل و مشکلات، محصولات مناسبی را ارائه نمایند.
4. تجاری سازی: محصولات و خدمات نوآورانه که مراحل شتاب دهی را با موفقیت طی می نمایند و در مراحل پایلوت، کارآیی و اثربخشی خود را اثبات می نمایند، نیاز به جذب سرمایه و یا تکثیر در سایر حوزه ها و شهرهای مختلف دارند. در این مرحله، ضمن معرفی محصولات و خدمات نوآورانه به صندوق های v.c، و سرمایه گذاران مختلف، همکاری های لازم جهت تکثیر و بکارگیری محصول، انجام می گردد.
در ادامه فعالیت ها و برای تکمیل سیستم مدیریت نوآوری، مواردی نظیر نظام مالکیت فکری و پیاده سازی استانداردهای ایزو در حوزه مدیریت نوآوری در برنامه کاری مرکز قرار خواهد داشت.
​​​​​​​